Наш рецепт » Другі страви » Запечена картопля і грудинка на кістці в духовці

Запечена картопля і грудинка на кістці в духовці

Пікантна свиняча грудинка на кістці, запечена в не менше пікантному соусі, вийшла з ніжною ароматної і неймовірно м'якою. Запечена разом з нею хрустка картопля, прекрасно підкреслює ніжність м'яса. Такий варіант приготування ефектною і дуже смачною гарячої закуски дає можливість господині не витрачати додатковий час на приготування гарніру. Покроково оформлений фото-рецепт допоможе вам швидко і просто приготувати запечену свинячу грудинку з картоплею в духовці.

Для приготування нам знадобиться:

  • 1,2 кілограма грудинки на кісточці (у мене грудинка зі свинини);
  • 6 штук великих картоплин (неочищених);
  • свіжі гілочки кропу;
  • 0,5 ч. Ложки каррі;

Для бульйону знадобиться:

  • 3 літри питної води;
  • 2 листи лаврових;
  • 6 штук запашного перцю горошком;
  • 3 гвоздики;
  • ½ штуки зірочки бадьяна;
  • 1 маленька цибулина;
  • 3 ч. Ложки крупної солі.

Для соусу нам знадобиться:

  • 1 ч. Ложка рідкого меду;
  • 3,5 ч. Ложки соєвого соусу;
  • 2,5 ст. ложки оливкової олії EV.

Як приготувати грудинку на кістки з картоплею в духовці

Свинячу грудинку надрезаем на 8 порційних шматочків, але не дорізати до кінця.

Запечена картопля і грудинка на кістці в духовці

Готуємо бульйон. Воду доводимо до кипіння разом з усіма спеціями і цибулею для нього. Після цього, опускаємо в нього грудинку на кістки. Даємо бульйону закипіти і засікаємо 20 хвилин кипіння на середньому вогні.

Запечена картопля і грудинка на кістці в духовці

Потім, викладаємо злегка відварене м'ясо на центр форми для запікання. Форму потрібно заправити фольгою. Посипаємо грудинку каррі.

Запечена картопля і грудинка на кістці в духовці

В піалі змішуємо мед, масло і соєвий соус.

Запечена картопля і грудинка на кістці в духовці

Навколо м'яса запікайте викладаємо шматочки картоплі, злегка посипаємо його сіллю і трохи поливаємо його оливковою олією.

Запечена картопля і грудинка на кістці в духовці

Грудинку змащуємо приготованим соусом не шкодуючи його. Покриваємо м'ясо фольгою і відправляємо форму в заздалегідь прогріту духовку до 170 ° С на 50 хвилин.

Запечена картопля і грудинка на кістці в духовці

Потім, знімаємо фольгу з грудинки, змащуємо її залишками соусу і продовжуємо запікати без фольги ще 13-15 хвилин.

Запечена картопля і грудинка на кістці в духовці

Готова грудинка на кістці подається на стіл порційно. Шматок м'яса викладаємо на тарілку, додаємо до неї запечена картопля і посипаємо рубаним кропом.

Запечена картопля і грудинка на кістці в духовці

Будь-яка овочева закуска підійде для такого благородного дуету на тарілці. Запечена грудинка на кістці з картоплею і овочами - ідеальний варіант другого гарячого страви на будь-яке свято.

Шановн, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь. Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо зайти на сайт под своим именем.

Рекомендуем

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *
Код: Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введите код:
X

Зарегистриваться
/Войти

Нагору