Запечена картопля і грудинка на кістці в духовці
Пікантна свиняча грудинка на кістці, запечена в не менше пікантному соусі, вийшла з ніжною ароматної і неймовірно м'якою. Запечена разом з нею хрустка картопля, прекрасно підкреслює ніжність м'яса. Такий варіант приготування ефектною і дуже смачною гарячої закуски дає можливість господині не витрачати додатковий час на приготування гарніру. Покроково оформлений фото-рецепт допоможе вам швидко і просто приготувати запечену свинячу грудинку з картоплею в духовці.
Для приготування нам знадобиться:
- 1,2 кілограма грудинки на кісточці (у мене грудинка зі свинини);
- 6 штук великих картоплин (неочищених);
- свіжі гілочки кропу;
- 0,5 ч. Ложки каррі;
Для бульйону знадобиться:
- 3 літри питної води;
- 2 листи лаврових;
- 6 штук запашного перцю горошком;
- 3 гвоздики;
- ½ штуки зірочки бадьяна;
- 1 маленька цибулина;
- 3 ч. Ложки крупної солі.
Для соусу нам знадобиться:
- 1 ч. Ложка рідкого меду;
- 3,5 ч. Ложки соєвого соусу;
- 2,5 ст. ложки оливкової олії EV.
Як приготувати грудинку на кістки з картоплею в духовці
Свинячу грудинку надрезаем на 8 порційних шматочків, але не дорізати до кінця.
Готуємо бульйон. Воду доводимо до кипіння разом з усіма спеціями і цибулею для нього. Після цього, опускаємо в нього грудинку на кістки. Даємо бульйону закипіти і засікаємо 20 хвилин кипіння на середньому вогні.
Потім, викладаємо злегка відварене м'ясо на центр форми для запікання. Форму потрібно заправити фольгою. Посипаємо грудинку каррі.
В піалі змішуємо мед, масло і соєвий соус.
Навколо м'яса запікайте викладаємо шматочки картоплі, злегка посипаємо його сіллю і трохи поливаємо його оливковою олією.
Грудинку змащуємо приготованим соусом не шкодуючи його. Покриваємо м'ясо фольгою і відправляємо форму в заздалегідь прогріту духовку до 170 ° С на 50 хвилин.
Потім, знімаємо фольгу з грудинки, змащуємо її залишками соусу і продовжуємо запікати без фольги ще 13-15 хвилин.
Готова грудинка на кістці подається на стіл порційно. Шматок м'яса викладаємо на тарілку, додаємо до неї запечена картопля і посипаємо рубаним кропом.
Будь-яка овочева закуска підійде для такого благородного дуету на тарілці. Запечена грудинка на кістці з картоплею і овочами - ідеальний варіант другого гарячого страви на будь-яке свято.