Смачні печінкові котлети з рисом і крохмалем
Багато господинь знають, що печінка дуже корисна для здоров'я, так як є джерелом вітамінів, білка і амінокислот, необхідних людському організму. Ніжну курячу печінку доктора рекомендують вживати в їжу навіть діткам, починаючи з піврічного віку. Але, на жаль не всі діти люблять їсти смажену або варену печінку, а ось печінкові котлетки і у маленьких їдців, і у дорослих, так би мовити, йдуть «на ура». Із задоволенням поспішаю розповісти господаркам свій домашній спосіб, як приготувати печінкові котлети з рисом. Кулінаркі, дотримуйтесь моєму покроково оформленим фото-рецептом і порадуйте своїх домочадців смачною і корисною їжею.
Складові:
- печінку куріная- 550 гр;
- рис - 100 гр;
- яйця - 2 шт .;
- крохмаль - 20 гр;
- перець чорний мелений - ½ ч.л .;
- рослинне масло - 100 гр;
- сіль - 1 ч.л .;
- цибулина - 1 шт.
Для приготування котлет печінку можна взяти не тільки курячу, ніжна печінку індички теж підійде.
Рис краще в котлети додавати довгозерний, так як, при варінні цей сорт рису менше злипається. Круглий рис може збитися в грудку і його, потім буде дуже важко розмішати в котлетної фарші.
Як приготувати смачні печінкові котлети з рисом
І так почнемо готувати печінкові котлети з того, що відваримо розсипчастий рис (НЕ розмазня).
Після варіння, рис відкидаємо на сито, промиваємо під холодною водою і залишаємо в ситі ще на деякий час, щоб вода повністю скла.
У вимитого під проточною водою курячої печінки потрібно, за допомогою гострого ножа, видалити прожилки, плівочки і шматочки жиру. Іншими словами зачищаємо її від всього непотрібного.
Цибулину очищаємо від шкірки, рубаємо на кілька шматків і перемелює в блендері.
Потім в блендер до цибулі додаємо печінку і подрібнюємо вже все разом до однорідності.
Далі, в фарш кладемо яйця, сіль, перець, крохмаль і знову все пробиваємо блендером.
Печінковий фарш з блендера переливаємо в каструльку, додаємо рис і котлетну масу розмішуємо ложкою.
Ось такий, середній по густоті і однорідний за консистенцією вийшов фарш.
Нам залишилося тільки посмажити котлетки. Для цього сковорідку з соняшниковою олією розігріваємо і, за допомогою невеликого половнічка або столової ложки, викладаємо кістлявий окорок на сковороду.
Котлети з печінки смажимо з кожного боку по три - чотири хвилини.
Готові котлети зі сковороди знімаємо на тарілку, застелену паперовими серветками, щоб пішов з них зайвий жир.
Потім, серветки прибираємо, а печінкові котлети з рисом перекладаємо на тарілку.
Ось така гора апетитних і дуже смачних і ніжних печінкових котлет з рисом вийшла з інгредієнтів, заявлених в рецепті.
Подавати котлети до столу можна як самостійну страву.
Або на гарнір до котлет з печінки пропонуємо їдоках мариновані або свіжі овочі і картоплю-пюре.