Наш рецепт » М'ясні страви » Смачні печінкові котлети з рисом і крохмалем

Смачні печінкові котлети з рисом і крохмалем

Багато господинь знають, що печінка дуже корисна для здоров'я, так як є джерелом вітамінів, білка і амінокислот, необхідних людському організму. Ніжну курячу печінку доктора рекомендують вживати в їжу навіть діткам, починаючи з піврічного віку. Але, на жаль не всі діти люблять їсти смажену або варену печінку, а ось печінкові котлетки і у маленьких їдців, і у дорослих, так би мовити, йдуть «на ура». Із задоволенням поспішаю розповісти господаркам свій домашній спосіб, як приготувати печінкові котлети з рисом. Кулінаркі, дотримуйтесь моєму покроково оформленим фото-рецептом і порадуйте своїх домочадців смачною і корисною їжею.

Складові:

Смачні печінкові котлети з рисом і крохмалем

  • печінку куріная- 550 гр;
  • рис - 100 гр;
  • яйця - 2 шт .;
  • крохмаль - 20 гр;
  • перець чорний мелений - ½ ч.л .;
  • рослинне масло - 100 гр;
  • сіль - 1 ч.л .;
  • цибулина - 1 шт.

Для приготування котлет печінку можна взяти не тільки курячу, ніжна печінку індички теж підійде.

Рис краще в котлети додавати довгозерний, так як, при варінні цей сорт рису менше злипається. Круглий рис може збитися в грудку і його, потім буде дуже важко розмішати в котлетної фарші.

Як приготувати смачні печінкові котлети з рисом

І так почнемо готувати печінкові котлети з того, що відваримо розсипчастий рис (НЕ розмазня).

Після варіння, рис відкидаємо на сито, промиваємо під холодною водою і залишаємо в ситі ще на деякий час, щоб вода повністю скла.

Смачні печінкові котлети з рисом і крохмалем

У вимитого під проточною водою курячої печінки потрібно, за допомогою гострого ножа, видалити прожилки, плівочки і шматочки жиру. Іншими словами зачищаємо її від всього непотрібного.

Смачні печінкові котлети з рисом і крохмалем

Цибулину очищаємо від шкірки, рубаємо на кілька шматків і перемелює в блендері.

Смачні печінкові котлети з рисом і крохмалем

Потім в блендер до цибулі додаємо печінку і подрібнюємо вже все разом до однорідності.

Смачні печінкові котлети з рисом і крохмалем

Далі, в фарш кладемо яйця, сіль, перець, крохмаль і знову все пробиваємо блендером.

Смачні печінкові котлети з рисом і крохмалем

Печінковий фарш з блендера переливаємо в каструльку, додаємо рис і котлетну масу розмішуємо ложкою.

Смачні печінкові котлети з рисом і крохмалем

Ось такий, середній по густоті і однорідний за консистенцією вийшов фарш.

Смачні печінкові котлети з рисом і крохмалем

Нам залишилося тільки посмажити котлетки. Для цього сковорідку з соняшниковою олією розігріваємо і, за допомогою невеликого половнічка або столової ложки, викладаємо кістлявий окорок на сковороду.

Смачні печінкові котлети з рисом і крохмалем

Котлети з печінки смажимо з кожного боку по три - чотири хвилини.

Смачні печінкові котлети з рисом і крохмалем

Готові котлети зі сковороди знімаємо на тарілку, застелену паперовими серветками, щоб пішов з них зайвий жир.

Смачні печінкові котлети з рисом і крохмалем

Потім, серветки прибираємо, а печінкові котлети з рисом перекладаємо на тарілку.

Смачні печінкові котлети з рисом і крохмалем

Ось така гора апетитних і дуже смачних і ніжних печінкових котлет з рисом вийшла з інгредієнтів, заявлених в рецепті.

Смачні печінкові котлети з рисом і крохмалем

Подавати котлети до столу можна як самостійну страву.

Смачні печінкові котлети з рисом і крохмалем

Або на гарнір до котлет з печінки пропонуємо їдоках мариновані або свіжі овочі і картоплю-пюре.

Шановн, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь. Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо зайти на сайт под своим именем.

Рекомендуем

Смачна і м'яка печінка яловича смажена в особливому маринаді
Смачна і м'яка печінка яловича смажена в особливому маринаді
Яловича печінка - дуже смачний і корисний субпродукт, не кожному вдається приготувати. Щоб печінка яловича смажена вийшла м'якою і соковитою існують деякі хитрощі і особливі способи її теплової

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *
Код: Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введите код:
X

Зарегистриваться
/Войти

Нагору