Наш рецепт » М'ясні страви » Смачний бефстроганов з яловичини, без сметани і томатної пасти

Смачний бефстроганов з яловичини, без сметани і томатної пасти

При слові "бефстроганов", особисто у мене, виникає асоціація з м'ясом, тушкованим в сметанному соусі. Але виявляється, що це класичне блюдо може бути приготовлено і інакше, без сметани і томатної пасти, а з підливою з овочів з лимоном, вірніше, з лимонною цедрою. Цей новий спосіб приготування чудового класичного блюда, з своєрідною ноткою модерну в старій добрій класиці, я відкрила для себе недавно. Незвичайним рецептом, з покроково зробленими фото, як зробити бефстроганов з яловичини в маринаді з цедри лимона з овочами ділюся сьогодні.

Для приготування цієї м'ясної страви нам знадобиться:

яловичина - 0,5 кг;
цибуля - 2-3 шт;
солодкий червоний перець - 1 шт;
цедра одного лимона;
часник - 2-3 зуб;
сіль і спеції за смаком;
бульйон або вода - 250 мл;
масло для смаження.

Як смачно приготувати бефстроганов з яловичини без сметани

Готувати починаємо з того, що вибираємо молоде м'ясо без плівок і сухожиль.

Смачний бефстроганов з яловичини, без сметани і томатної пасти

Одним з основних секретів смачно приготовленої бефстроганов вважається правильна нарізка м'яса. Його необхідно нарізати тоненькими смужками. У такому вигляді м'ясо вийде м'яким і ніжним.

Отже, нарізаємо м'ясо, засипаємо його тертої на дрібній тертці лимонною цедрою, додаємо сіль і бажані спеції, перемішуємо і залишаємо на 30-40 хвилин маринуватися.

Смачний бефстроганов з яловичини, без сметани і томатної пасти

Поки м'ясо маринується, займемося підготовкою овочів. Наріжемо лук і перець соломкою, часник дрібно порубати і відправимо всі овочі на розігріту сковороду.

Смачний бефстроганов з яловичини, без сметани і томатної пасти

Обсмажуємо до бажаного результату, головне щоб не підгоріли, прибираємо і обсмажуємо м'ясо. Смажити м'ясо потрібно на великому вогні, щоб весь сік залишився всередині шматочків і вони не пересохли.

Смачний бефстроганов з яловичини, без сметани і томатної пасти

Додаємо до м'яса овочі, перемішуємо і заливаємо бульйоном або водою. З бульйоном смак буде більш насичений, але і з водою, теж, добре. Накриваємо кришкою і тушкуємо, періодично помішуючи, поки рідина не загусне.

Смачний бефстроганов з яловичини, без сметани і томатної пасти

Як тільки соус почне густіти, можна вимикати, бефстроганов з яловичини готове.

Смачний бефстроганов з яловичини, без сметани і томатної пасти

Як і приготований за класичним рецептом, наш бефстроганов без сметани і томатної пасти, найкраще поєднувати з картопляним пюре. Ніжний лимонний присмак і аромат додає страві свою родзинку. Мій чоловік називає його "м'ясо як з ресторану". Спробуйте змінити класичний бефстроганов з яловичини і здивуєте своїх рідних і друзів новим і свіжим смаком.

Шановн, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь. Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо зайти на сайт под своим именем.

Рекомендуем

Маринована яловичина по-корейськи - смачний салат по-корейськи з м'ясом і овочами
Маринована яловичина по-корейськи - смачний салат по-корейськи з м'ясом і овочами
У корейській кухні дуже популярні різні варіації приготування маринованих овочевих, рибних і м'ясних страв. Ніжну відварну яловичу вирізку, мариновану зі свіжими овочами я спробувала одного разу

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *
Код: Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введите код:
X

Зарегистриваться
/Войти

Нагору