Телятина тушкована в мультиварці у власному соку
Сьогодні я хочу розповісти кулінаркою як приготувати в мультиварці-скороварці телятину у власному соку. Для мене це блюдо є «паличкою-виручалочкою». Готове м'ясо може зберігатися в холодильнику досить тривалий час. Готове ніжне м'ясо можна в потрібний момент додати в будь-яку кашу або суп, також, з ним виходять відмінні бутерброди, пиріжки або теплі салати. Тому, телятина тушкована в мультиварці у власному соку, дуже часта гостя в моєму холодильнику. Як приготувати цю страву-заготовку зможете дізнатися з мого докладного рецепта з покроково зробленими фото.
продукти:
- м'якоть телятини - 1 кг;
- сіль - 1,5 ч.л .;
- лавровий лист - 4-5 шт .;
- перець гіркий горошок - 10 - 15 горошин.
Щоб тушкована яловичина була ніжна і соковита краще використовувати телячу задню частину. У цій частині туші, зазвичай, мінімальна кількість пліви, зовсім немає прожилок, а саме м'ясо не жирне і соковите.
Як гасити телятину в мультиварці у власному соку
І так, починаємо готувати тушковану яловичину і насамперед нам потрібно шматки м'яса вимити під проточною холодною водою і обсушити за допомогою паперового рушника.
Гострим ножем звільняємо м'ясо від пліви.
Телятину нарізаємо шматочками середнього розміру (як на фото).
Складаємо нарізане м'ясо в глибоку миску, посипаємо сіллю, додаємо лавровий лист і перець горошком.
Потім, нам потрібно кілька хвилин перемішувати м'ясо руками. Ця маніпуляція дає можливість солі краще проникла в м'ясні волокна. Наша телятина пустить сік, в якому ми і будемо гасити м'ясо.
Ставимо підготовлені шматочки в холодильник на годину. З плином часу, на фото ми можемо спостерігати цю стадію, в мисці з'явилася рідина рожевого кольору. Це і є м'ясний сік.
Вміст миски перекладаємо в чашу мультиварки-скороварки.
Готувати тушковану телятину ми будемо під тиском протягом 1,5 годин.
Наша ніжна і соковита телятина тушкована в мультиварці у власному соку готова.
Лавровий лист і перець з готового блюда потрібно видалити. Спеції вже віддали м'яса свій аромат і вони нам більше не знадобляться.
Телятина тушкована в мультиварці на смак вийшла схожою на магазинну тушонку хорошої якості.
Таке м'ясо, відразу після приготування я, звичайно, пропоную їдоках з відвареним рисом, картоплею-пюре, гречкою або макаронами.
Частина, що залишилася телятина тушкована в мультиварці, перекладена в скляні банки і накрита капроновими кришками, відправляється на зберігання в холодильник. Зберігати таке м'ясо там можна на верхній полиці не більше двох тижнів.