Наш рецепт » М'ясні страви » Телятина тушкована в мультиварці у власному соку

Телятина тушкована в мультиварці у власному соку

Сьогодні я хочу розповісти кулінаркою як приготувати в мультиварці-скороварці телятину у власному соку. Для мене це блюдо є «паличкою-виручалочкою». Готове м'ясо може зберігатися в холодильнику досить тривалий час. Готове ніжне м'ясо можна в потрібний момент додати в будь-яку кашу або суп, також, з ним виходять відмінні бутерброди, пиріжки або теплі салати. Тому, телятина тушкована в мультиварці у власному соку, дуже часта гостя в моєму холодильнику. Як приготувати цю страву-заготовку зможете дізнатися з мого докладного рецепта з покроково зробленими фото.

продукти:

Телятина тушкована в мультиварці у власному соку

  • м'якоть телятини - 1 кг;
  • сіль - 1,5 ч.л .;
  • лавровий лист - 4-5 шт .;
  • перець гіркий горошок - 10 - 15 горошин.

Щоб тушкована яловичина була ніжна і соковита краще використовувати телячу задню частину. У цій частині туші, зазвичай, мінімальна кількість пліви, зовсім немає прожилок, а саме м'ясо не жирне і соковите.

Як гасити телятину в мультиварці у власному соку

І так, починаємо готувати тушковану яловичину і насамперед нам потрібно шматки м'яса вимити під проточною холодною водою і обсушити за допомогою паперового рушника.

Гострим ножем звільняємо м'ясо від пліви.

Телятина тушкована в мультиварці у власному соку

Телятину нарізаємо шматочками середнього розміру (як на фото).

Телятина тушкована в мультиварці у власному соку

Складаємо нарізане м'ясо в глибоку миску, посипаємо сіллю, додаємо лавровий лист і перець горошком.

Телятина тушкована в мультиварці у власному соку

Потім, нам потрібно кілька хвилин перемішувати м'ясо руками. Ця маніпуляція дає можливість солі краще проникла в м'ясні волокна. Наша телятина пустить сік, в якому ми і будемо гасити м'ясо.

Ставимо підготовлені шматочки в холодильник на годину. З плином часу, на фото ми можемо спостерігати цю стадію, в мисці з'явилася рідина рожевого кольору. Це і є м'ясний сік.

Телятина тушкована в мультиварці у власному соку

Вміст миски перекладаємо в чашу мультиварки-скороварки.

Телятина тушкована в мультиварці у власному соку

Готувати тушковану телятину ми будемо під тиском протягом 1,5 годин.

Наша ніжна і соковита телятина тушкована в мультиварці у власному соку готова.

Телятина тушкована в мультиварці у власному соку

Лавровий лист і перець з готового блюда потрібно видалити. Спеції вже віддали м'яса свій аромат і вони нам більше не знадобляться.

Телятина тушкована в мультиварці на смак вийшла схожою на магазинну тушонку хорошої якості.

Телятина тушкована в мультиварці у власному соку

Таке м'ясо, відразу після приготування я, звичайно, пропоную їдоках з відвареним рисом, картоплею-пюре, гречкою або макаронами.

Частина, що залишилася телятина тушкована в мультиварці, перекладена в скляні банки і накрита капроновими кришками, відправляється на зберігання в холодильник. Зберігати таке м'ясо там можна на верхній полиці не більше двох тижнів.

Шановн, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь. Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо зайти на сайт под своим именем.

Рекомендуем

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *
Код: Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введите код:
X

Зарегистриваться
/Войти

Нагору