Традиційний англійський пудинг, рецепт класичний, різдвяний
Справжній парової англійський пудинг має ні з чим не порівнянний смак. Приготований за цим рецептом десерт в Англії готують на Різдво, тому, і називають його різдвяний.
Як приготувати традиційний англійський пудинг
Цукати з фруктами, попередньо проварені в сиропі, витримують близько години в коньяку. Після чого проціджують і коньяк з'єднуємо з подрібненим печивом.
Перемішуємо рослинне масло з жовтками, цукровою пудрою, сіллю і подрібненими: горіхами, фруктами та печивом.
У білки додаємо трохи оцту і збиваємо з цукровою пудрою. Після утворення густої піни обережно вводимо суміш, приготовану з фруктів і печива.
Заповнюємо приготовленої масою змащену маслом форму.
Готуємо на пару хвилин 45.
Готовий пудинг поливаємо ромом, зверху укладаємо шматочки цукру, попередньо просоченого спиртом, і підпалюємо. Подаємо з будь-яким солодким соусом.
Чи не правда, святковий настрій на Різдво з таким класичним рецептом гарантовано?
Рецепт приготування справжнього англійського пудингу розрахований на 4 порції і складається з:
вершкове масло - 50 г,
яйце - 4 шт.,
цукрова пудра - 150 г,
горіхи - 140 г,
цукати - 20 г,
фрукти - 20 г,
печиво - 80 г,
коньяк - 25 г,
панірувальні сухарі - 20 г,
цукор - 10 г,
спирт - 10 г,
сіль, оцет, ром.