Заварний лимонний крем з вершками і білим шоколадом
Яким би смачним не було тісто, а все ж, саме крем робить десерт бажаним ласощами. Сьогодні я пропоную вам простий крок за кроком оформлений рецепт з фото дуже смачного і незвичайного крему. Такий заварний лимонний крем з вершками і білим шоколадом ідеально підходить не тільки для прошарку коржів. Їм можна наповнювати пісочний кошички-тарталетки, профітролі і інші смачні домашні тістечка. Його ніжний смак і аромат порадують самого вибагливого ласуна. Заінтриговані? Знайомтеся - лимонний заварний крем з білим шоколадом.
Інгредієнти для приготування крему:
- лимон - ½ шт .;
- цукор - 100 гр;
- білий шоколад - 100 гр;
- яйця курячі - 1шт .;
- крохмаль кукурудзяний - 2 ст.л. з гіркою;
- сметана - 2 ст.л .;
- вершки 33% і вище - 250 гр.
Як зробити заварний крем з лимоном, вершками і білим шоколадом
Для приготування крему нам знадобиться сік і цедра з половинки лимона. Раджу лимон спершу ретельно вимити в гарячій воді з милом і лише потім знімати з нього цедру. Я натираю на самій дрібній тертці тільки жовту частину шкірки - інакше буде гірчити.
У толстодонной сотейнику з'єднуємо всі інгредієнти, крім вершків і білого шоколаду. Якщо під рукою не виявилося кукурудзяного крохмалю, сміливо замінюємо його картопляним, тільки ложки набираємо з маленькою гіркою. Ще один варіант заміни - звичайна мука.
Вміст сотейника збиваємо вінчиком до однорідності.
Ставимо його на середній вогонь і заварюємо, безперервно помішуючи. Як тільки з'являться перші бульбашки - знімаємо крем з вогню.
Додаємо в нього білий шоколад. якщо у вас плитковий, поламайте його на дрібні шматочки. Даємо шоколаду нагрітися в кремі, буквально, пару хвилин, а потім перемішуємо вінчиком до повної однорідності.
Накриваємо сотейник харчовою плівкою, так щоб вона стосувалася поверхні крему. Це потрібно зробити, щоб його поверхня не обвітрилася і не покрилася більш щільною шкіркою.
Тепер прийшла черга остудити крем до кімнатної температури. Це можна зробити, помістивши його в ємність з холодною водою, або просто залишити сотейник в холодному місці.
Коли заварена частина крему повністю охолоне, охолоджені вершки збиваємо до загустіння. Ми повинні домогтися густої маси з м'якими піками. Якими повинні бути збиті вершки добре видно на фото.
У три прийоми вводимо вершки в повністю остиглий заварний крем, кожен раз перемішуючи лопаткою до повного об'єднання мас. Якщо ви ласун і крем вам здасться недостатньо солодким - додайте цукрової пудри на свій смак.
Наш неймовірно смачний, ніжний і ароматний домашній крем, приготований з вершками і білим шоколадом, готовий. Можна наповнювати пісочний кошики або змащувати коржі торта. Приготуйте заварний лимонний крем самостійно, використовуючи мій покроковий рецепт і переконайтеся, що зробити це в домашніх умовах можна швидко і просто. Смачних вам солодких шедеврів!