Наш рецепт » Десерти » Заварний лимонний крем з вершками і білим шоколадом

Заварний лимонний крем з вершками і білим шоколадом

Яким би смачним не було тісто, а все ж, саме крем робить десерт бажаним ласощами. Сьогодні я пропоную вам простий крок за кроком оформлений рецепт з фото дуже смачного і незвичайного крему. Такий заварний лимонний крем з вершками і білим шоколадом ідеально підходить не тільки для прошарку коржів. Їм можна наповнювати пісочний кошички-тарталетки, профітролі і інші смачні домашні тістечка. Його ніжний смак і аромат порадують самого вибагливого ласуна. Заінтриговані? Знайомтеся - лимонний заварний крем з білим шоколадом.

Інгредієнти для приготування крему:

  • лимон - ½ шт .;
  • цукор - 100 гр;
  • білий шоколад - 100 гр;
  • яйця курячі - 1шт .;
  • крохмаль кукурудзяний - 2 ст.л. з гіркою;
  • сметана - 2 ст.л .;
  • вершки 33% і вище - 250 гр.

Як зробити заварний крем з лимоном, вершками і білим шоколадом

Для приготування крему нам знадобиться сік і цедра з половинки лимона. Раджу лимон спершу ретельно вимити в гарячій воді з милом і лише потім знімати з нього цедру. Я натираю на самій дрібній тертці тільки жовту частину шкірки - інакше буде гірчити.

У толстодонной сотейнику з'єднуємо всі інгредієнти, крім вершків і білого шоколаду. Якщо під рукою не виявилося кукурудзяного крохмалю, сміливо замінюємо його картопляним, тільки ложки набираємо з маленькою гіркою. Ще один варіант заміни - звичайна мука.

Заварний лимонний крем з вершками і білим шоколадом

Вміст сотейника збиваємо вінчиком до однорідності.

Заварний лимонний крем з вершками і білим шоколадом

Ставимо його на середній вогонь і заварюємо, безперервно помішуючи. Як тільки з'являться перші бульбашки - знімаємо крем з вогню.

Заварний лимонний крем з вершками і білим шоколадом

Додаємо в нього білий шоколад. якщо у вас плитковий, поламайте його на дрібні шматочки. Даємо шоколаду нагрітися в кремі, буквально, пару хвилин, а потім перемішуємо вінчиком до повної однорідності.

Заварний лимонний крем з вершками і білим шоколадом

Накриваємо сотейник харчовою плівкою, так щоб вона стосувалася поверхні крему. Це потрібно зробити, щоб його поверхня не обвітрилася і не покрилася більш щільною шкіркою.

Тепер прийшла черга остудити крем до кімнатної температури. Це можна зробити, помістивши його в ємність з холодною водою, або просто залишити сотейник в холодному місці.

Заварний лимонний крем з вершками і білим шоколадом

Коли заварена частина крему повністю охолоне, охолоджені вершки збиваємо до загустіння. Ми повинні домогтися густої маси з м'якими піками. Якими повинні бути збиті вершки добре видно на фото.

Заварний лимонний крем з вершками і білим шоколадом

У три прийоми вводимо вершки в повністю остиглий заварний крем, кожен раз перемішуючи лопаткою до повного об'єднання мас. Якщо ви ласун і крем вам здасться недостатньо солодким - додайте цукрової пудри на свій смак.

Заварний лимонний крем з вершками і білим шоколадом

Наш неймовірно смачний, ніжний і ароматний домашній крем, приготований з вершками і білим шоколадом, готовий. Можна наповнювати пісочний кошики або змащувати коржі торта. Приготуйте заварний лимонний крем самостійно, використовуючи мій покроковий рецепт і переконайтеся, що зробити це в домашніх умовах можна швидко і просто. Смачних вам солодких шедеврів!

Шановн, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь. Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо зайти на сайт под своим именем.

Рекомендуем

Пісочні кошички з заварним кремом
Пісочні кошички з заварним кремом
Втомилися від банальних тортиків і вам хочеться кондитерського різноманітності? Або, може побут, ь ще не впевнені в своїх силах і боїтеся братися за складні шедеври, але душа просить чогось

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *
Код: Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введите код:
X

Зарегистриваться
/Войти

Нагору