Червоний морський окунь смажений на сковороді
Окунь смажений - це безпрограшний варіант гарячої закуски як для тих, хто тримає різдвяний піст у новорічну ніч, так і для тих, хто просто любить цю рибу, та й рибу взагалі. Морський окунь смажений на сковороді - це блюдо, яке готується легко, просто, смачно і красиво. А що може бути бажанішим для будь-якої господині, яка напередодні Нового року ретельно продумує святковий стіл. Включивши в новорічне меню це блюдо, ви не забудете про нього і в звичайні дні. Адже червоний смажений окунь з хрусткою скоринкою і в свята чудовий, і в будні прикрасить звичайну трапезу.
Рецепт даю на 1 порцію, тобто, на 1 рибку, а ви можете подвоювати, потроювати і т.д. Покроково зроблені фото наочно ілюструють процес приготування.
І так, що ж нам буде потрібно:
- 1 тушка окуня свіжого;
- 3-4 перепелиних яйця;
- 3-4 помідори черрі;
- 50 гр болгарського перцю;
- сіль за смаком;
- спеції за смаком;
- сік лимона за бажанням;
- 1 стеблинка кропу або зеленої цибулі;
- масло рослинне для смаження;
- борошно для обвалювання;
- кокосова стружка.
зміст
- 1 Як приготувати смаженого окуня
- 1.1 Як красиво подати смаженого морського окуня
Як приготувати смаженого окуня
Звичайно, почнемо з підготовки тушки. Він колючий, але, якщо приготувати ножиці, пройде всі без проблем. Очистимо рибу всередині, обстріжени хвіст і плавники. Потім, злегка Орос рибу соком лимона і посиплемо сіллю, спеціями.
Відправимо сковороду на вогонь. Нагрівання її, вольем масла так, щоб на сковороді було на підлогу пальця.
Окуня треба гарненько обваляти в борошні. Можна кілька разів - поки не залишиться не покритих місць.
Нагрілося масло - акуратно викладемо в нього борошняні тушки окуня. Смажимо на сильному вогні, але не даємо підгоріти та спровокувати пожежу. Не забуваємо перевертати регулярно рибу - як тільки зарум'яниться.
Окунь присмажився до хрусткої скоринки? Виймемо його. Нехай полежить на паперовій серветці і віддасть їй зайвий жир.
Паралельно зі спекотною окуня треба відварити перепелині яйця. Бажано їх заздалегідь приготувати, щоб легко різалися. Очищені яйця розрізати навпіл.
А поки, займемося приготуванням петельки з стеблинки зеленого лука і ялинкових куль, щоб наша смажена рибка при подачі була схожа на красиву ялинкову іграшку. Відріжемо від помідорів чері боковинки.
Щоб тарілка була ще яскравіше, можна нарізати щось ще акцентное. Це може бути перець болгарський. Перець може бути як свіжий, так і маринований. Якщо жовтого кольору є екземпляр, то буде просто шикарно. наріжемо кружечком.
Як красиво подати смаженого морського окуня
Коли риба віддала зайвий жир серветці, саме час сервірувати його на порціонної тарілці. Тепер, включаємо фантазію і прикрашаємо блюдо. Перець можна укласти на рибу як луску, хоч вона у окуня і дрібна. Просто буде красиво. Помідори і яйця викласти як ялинкові кульки.
Ну і посипати кокосовою стружкою зверху, капнути майонезу або кетчупу.
Таке смачне і гарне блюдо сподобається всім!
Що особливо приємно, так це простота в готуванні. Але, як бачите, якщо трошки пофантазувати при сервіруванні, то можна зобразити приємну картинку на тарілці у вигляді ялинкової іграшки.
Готуємо швидко, красиво і з задоволенням!