Наш рецепт » Закуски » Гарячі закуски » Фаршировані печериці з шинкою і сиром під винним соусом

Фаршировані печериці з шинкою і сиром під винним соусом

Ми вже запікали печериці з баклажанами і сиром, але сьогодні пропонується інший рецепт, з іншим смаком і більш святковим характером. Сьогодні у нас на обід дуже смачні фаршировані шампіньйони з шинкою і сиром під винним соусом. Готується блюдо в винних парах та подається на стіл з гарніром і ароматною підливою. Мій простий рецепт з покроково зробленими фото до ваших послуг.

Нам знадобляться власне печериці (краще середнього розміру), шинка, ріпчаста цибуля, коріння (селера і морква) і вершкове масло.

Фаршировані печериці з шинкою і сиром під винним соусом

Як приготувати фаршировані печериці в духовці

Починаємо готувати з подрібнення овочів для начинки. Можна їх порізати традиційно ножем, але якщо в будинку завівся новий блендер з чоппером, гріх ним не скористатися. У п'ять секунд подрібнюємо порізані на досить великі шматочки селера і моркву.

Фаршировані печериці з шинкою і сиром під винним соусом

У чашу мультиварки кладемо шматок вершкового масла (десь з столову ложку). Коли воно розтопиться, висипаємо в масло подрібнені моркву з селерою і, закривши кришку, включаємо режим Смаження.

Лук шаткується взагалі в 3 секунди. Тут головне - вчасно зупинитися, щоб не отримати цибульне пюре! Лук відправляємо обсмажувати до морквині і селері.

Фаршировані печериці з шинкою і сиром під винним соусом

Наступним номером в чопер (або на дошку для ручної шинкування) відправляються грибні ніжки і обрізки (пластинки і тонкі і ламкі краєчки капелюшків).

Фаршировані печериці з шинкою і сиром під винним соусом

Шинки знадобиться приблизно третину-чверть батона. Ріжемо її крупно для закладки в чопер.

Фаршировані печериці з шинкою і сиром під винним соусом

Висипаємо подрібнену шинку до обсмажують корінь і цибулі, перемішуємо, закриваємо кришку і продовжуємо смажити.

Фаршировані печериці з шинкою і сиром під винним соусом

У холодильнику в далекому куточку завалялася жменька арахісу, вони добре поєднуються з шинкою і грибами, тому збагатимо наш майбутній фарш такої несподіваної добавкою. Арахіс треба промити, обдати окропом. Якщо шкурка погано відходить, можна її залишити, але тоді горіхи доведеться або довше повимачівать в гарячій воді, або просто засунути на 3-5 хвилин в мікрохвильовку і там поварити. Шкурки помітно поблідли, разом з кольором піде і непотрібна гіркоту.

Фаршировані печериці з шинкою і сиром під винним соусом

Арахіс подрібнюємо в чоппере і теж відправляємо в мультиварку.

Фаршировані печериці з шинкою і сиром під винним соусом

Тепер вся начинка практично в зборі, залишилося її посолити, поперчити, перемішати, дати разом протоміться для об'єднання смаків ще пару хвилин - і приступати до фарширування.

Фаршировані печериці з шинкою і сиром під винним соусом

Капелюшки печериць, заздалегідь злегка присолені, ставимо на змащений маслом піддон-пароварку і наповнюємо начинкою, а потім посипаємо зверху тертим сиром.

Фаршировані печериці з шинкою і сиром під винним соусом

Але начинки залишилося ще дуже багато, її-то куди? Спокійно, так і задумано! Всипаємо залишки сиру, вливаємо грамів 150 білого вина і ставимо на режим Варка на пару.

Фаршировані печериці з шинкою і сиром під винним соусом

Встановлюємо піддон з фаршированими капелюшками в мультиварку, закриваємо кришку і встановлюємо таймер на 10 хвилин - цього буде цілком достатньо.

Фаршировані печериці з шинкою і сиром під винним соусом

Для повної краси вже готові гриби можна на 3-4 хвилини засунути в аерогриль (або в духовку), щоб сир підрум'яниться. За цей час доведемо до готовності соус. Вино випарити, віддавши свій аромат, замість нього, щоб розрідити соус, вливаємо трохи топленого молока або вершків, доводимо до кипіння, солимо, перчимо і готуємо подання.

Фаршировані печериці з шинкою і сиром під винним соусом

Для складного смаку фаршированих грибів і соусу потрібно нейтральний гарнір, прекрасно підійде картопляне пюре або білий варений рис. Додаткову «літню» ноту страви додадуть пір'я зеленої цибулі і свіжі або консервовані помідори черрі.

Фаршировані печериці з шинкою і сиром під винним соусом

Шановн, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь. Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо зайти на сайт под своим именем.

Рекомендуем

Печериці фаршировані сиром і запечені в духовці. Простий і смачний рецепт з фото.
Печериці фаршировані сиром і запечені в духовці. Простий і смачний рецепт з фото.
Печериці і сир продукти дуже корисні. Вони замінюють м'ясо, поповнюють запас білків, вітамінів і кальцію в організмі. Навчіться готувати з цих грибів смачну закуску, фаршировані печериці.

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *
Код: Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введите код:
X

Зарегистриваться
/Войти

Нагору