Фаршировані печериці з шинкою і сиром під винним соусом
Ми вже запікали печериці з баклажанами і сиром, але сьогодні пропонується інший рецепт, з іншим смаком і більш святковим характером. Сьогодні у нас на обід дуже смачні фаршировані шампіньйони з шинкою і сиром під винним соусом. Готується блюдо в винних парах та подається на стіл з гарніром і ароматною підливою. Мій простий рецепт з покроково зробленими фото до ваших послуг.
Нам знадобляться власне печериці (краще середнього розміру), шинка, ріпчаста цибуля, коріння (селера і морква) і вершкове масло.
Як приготувати фаршировані печериці в духовці
Починаємо готувати з подрібнення овочів для начинки. Можна їх порізати традиційно ножем, але якщо в будинку завівся новий блендер з чоппером, гріх ним не скористатися. У п'ять секунд подрібнюємо порізані на досить великі шматочки селера і моркву.
У чашу мультиварки кладемо шматок вершкового масла (десь з столову ложку). Коли воно розтопиться, висипаємо в масло подрібнені моркву з селерою і, закривши кришку, включаємо режим Смаження.
Лук шаткується взагалі в 3 секунди. Тут головне - вчасно зупинитися, щоб не отримати цибульне пюре! Лук відправляємо обсмажувати до морквині і селері.
Наступним номером в чопер (або на дошку для ручної шинкування) відправляються грибні ніжки і обрізки (пластинки і тонкі і ламкі краєчки капелюшків).
Шинки знадобиться приблизно третину-чверть батона. Ріжемо її крупно для закладки в чопер.
Висипаємо подрібнену шинку до обсмажують корінь і цибулі, перемішуємо, закриваємо кришку і продовжуємо смажити.
У холодильнику в далекому куточку завалялася жменька арахісу, вони добре поєднуються з шинкою і грибами, тому збагатимо наш майбутній фарш такої несподіваної добавкою. Арахіс треба промити, обдати окропом. Якщо шкурка погано відходить, можна її залишити, але тоді горіхи доведеться або довше повимачівать в гарячій воді, або просто засунути на 3-5 хвилин в мікрохвильовку і там поварити. Шкурки помітно поблідли, разом з кольором піде і непотрібна гіркоту.
Арахіс подрібнюємо в чоппере і теж відправляємо в мультиварку.
Тепер вся начинка практично в зборі, залишилося її посолити, поперчити, перемішати, дати разом протоміться для об'єднання смаків ще пару хвилин - і приступати до фарширування.
Капелюшки печериць, заздалегідь злегка присолені, ставимо на змащений маслом піддон-пароварку і наповнюємо начинкою, а потім посипаємо зверху тертим сиром.
Але начинки залишилося ще дуже багато, її-то куди? Спокійно, так і задумано! Всипаємо залишки сиру, вливаємо грамів 150 білого вина і ставимо на режим Варка на пару.
Встановлюємо піддон з фаршированими капелюшками в мультиварку, закриваємо кришку і встановлюємо таймер на 10 хвилин - цього буде цілком достатньо.
Для повної краси вже готові гриби можна на 3-4 хвилини засунути в аерогриль (або в духовку), щоб сир підрум'яниться. За цей час доведемо до готовності соус. Вино випарити, віддавши свій аромат, замість нього, щоб розрідити соус, вливаємо трохи топленого молока або вершків, доводимо до кипіння, солимо, перчимо і готуємо подання.
Для складного смаку фаршированих грибів і соусу потрібно нейтральний гарнір, прекрасно підійде картопляне пюре або білий варений рис. Додаткову «літню» ноту страви додадуть пір'я зеленої цибулі і свіжі або консервовані помідори черрі.