Соковиті котлети зі свинини і курячої грудки
Котлети - це не тільки дуже смачне, але і універсальне, швидке, а також, дуже зручне блюдо. Один з найбільш частих варіантів, які я роблю для своєї сім'ї, це котлети зі свинини і курячої грудки. Таке м'ясне поєднання дає неповторний смак і соковитість. Блюдо із задоволенням їдять і діти, і дорослі члени нашої родини. Отже, пропоную познайомитися з моїм простим рецептом, як приготувати соковиті котлети зі свинини і курячого філе.
Складові:
- 400 гр свинини;
- 1 куряча грудка (філе);
- 3-4 середні цибулини;
- сіль, приправи для м'яса;
- рослинне масло для смаження.
Як приготувати котлети зі свинини і курки
Підготуємо всі інгредієнти - свинину і курку розрізати на невеликі бруски, цибулю очистимо і, також, поріжемо на частини. М'ясо і цибулю крутимо на м'ясорубці. Щоб фарш вийшов більш ніжним, можна перекрутити двічі.
Подрібнені інгредієнти добре перемішуємо, додаємо сіль і приправи за смаком. Яйце я вважаю за краще не класти, тому що воно робить фарш більш рідким. Розмочений хліб теж не варто додавати, він зробить консистенцію більш пухкою і з'явиться ризик того, що котлети будуть розвалюватися на сковороді. Як видно на фото, маса має відмінну щільність і липкість, ложка в ній легко варто.
Розігріваємо сковороду і наливаємо досить масла. Чекаємо, щоб воно гарненько розігрілося і викладаємо котлети на вогонь. Якщо ви не знаєте, як формувати котлети або стикаєтеся вперше з їх приготуванням, може вам допоможе моя порада. Я змочую руки водою або маслом, набираю трохи фаршу ложкою, роблю з нього спочатку кульку, а потім трохи його здавлюють, щоб вийшов овал. Підправляти краю, щоб все було акуратно і відправляю на сковороду.
Через 5-7 хвилин свинячо-курячі котлети можна перевертати на іншу сторону. Ще 5-7 хвилин і котлетки готові.
Якщо ви сумніваєтеся в готовності котлет і хочете підстрахуватися, можна їх ще пропарити. Я роблю це двома способами: або складаю все готові котлети в сковороду, наливаю трохи води і тушу хвилин 10-15, або на дно каструлі викладаю тонко порізану картоплю, трохи води і також тушу.
Мій легкий рецепт допоможе вам буквально за півгодини приготувати дивовижні котлети зі свинини і курки.
Мінімум інгредієнтів, а результат приголомшливий. Котлетки чудово поєднуються з будь-яким гарніром, будуть доречні для щоденного меню, а також на святковому столі. Смачного!