Запечені курячі стегна з хрусткою скоринкою
М'ясо курки корисно, не дуже калорійне, але зате поживно. Воно швидко і без клопоту готується досвідченими і початківцями господинями. Тому, пропоную свій простий крок за кроком оформлений фото-рецепт як швидко і смачно запекти курячі стегенця в духовці. Запечені курячі стегна з хрусткою скоринкою всередині мають дуже ніжне і соковите м'ясо. Цей рецепт швидкого приготування знадобиться, якщо ви зберетеся приготувати смачне куряче блюдо до свята або просто на обід або вечерю.
Складові:
- курячі стегна;
- соняшникова олія;
- сіль з приправами.
Як приготувати курячі стегна з хрусткою скоринкою в духовці
Для рецепта знадобляться свіжі курячі стегна, краще вибирати охолоджені. Приготування почнемо з того, що м'ясо моєму. Видаляємо вологу за допомогою паперового рушника. Укладаємо стегенця в жаростійкий посуд. Посипаємо і натираємо їх сіллю з додаванням приправ. Для цієї мети підійде, наприклад, «Адигейська сіль», яку можна придбати в продуктовому магазині.
Потім, скроплюємо м'ясні шматочки рослинним маслом. Воно не дасть страві підгоріти і допоможе створити хрустку скоринку. Масло розподіляємо по поверхні стегенець. Для змазування дуже зручно використовувати силіконову пензлик.
Духовку краще розігріти заздалегідь. Температура на початку приготування повинна бути 250-280 градусів. Розміщуємо форму з м'ясом в духовку. Через півгодини зменшуємо температуру до 200 градусів. Запікаємо страву, орієнтовно, ще півгодини. Вийнявши з духовки, курячі стегна з хрусткою скоринкою можна відразу подавати до столу.
Як гарнір можуть виступити будь-які тушковані, відварні овочі або свіжі овочеві салати. Тут все залежить від ваших уподобань і фантазії!