Наш рецепт » Закуски » Смажені огірки з гострим перцем, часником і кунжутом

Смажені огірки з гострим перцем, часником і кунжутом

Смажені огірки - це незвичайна і дуже смачна азіатська закуска. Якось спробувала я такий салат в ресторані, постаралася розпізнати складові страви і приготувала його будинку. Вже не знаю називається це як смажені огірки по-китайськи або по-корейськи, але моїм домочадцям хрусткий і злегка гоструватий салат з кунжутом сподобався. Тепер, часто готую його в сезон, коли активно дозрівають свіжі огірки. Із задоволенням ділюся з господарками рецептом, який щедро постачав покроково відзнятими фото.

Смажені огірки з гострим перцем, часником і кунжутом

Складові:

• огірки - 700 гр;

• перець гострий - ½ стручка;

• часник-1 головка;

• масло рослинне - 30 гр;

• крохмаль - 30 гр;

• сіль - ½ ч.л .;

• кунжут- 20 гр.

Як приготувати смажені огірки

Огірочки для приготування салату краще вибирати грунтові, а не тепличні, тому що, вирощені в теплиці огірки занадто водянисті. Ще одна порада, намагайтеся огірки відібрати рівненькі, що не перестиглі. Так їх зручніше красиво і акуратно нарізати.

Смажені огірки з гострим перцем, часником і кунжутом

Починаючи готувати, огірки нам потрібно вимити і обтерти від зайвої вологи паперовим рушником. Потім, відрізаємо кінчики у огірків і сам огірок розрізаємо, перш за все, навпіл поперек, а потім уздовж, на чотири частини.

Смажені огірки з гострим перцем, часником і кунжутом

Щоб смажені огірочки вийшли хрусткі, нам потрібно видалити на цьому етапі з них зайву вологу. Для цього, їх просто посипаємо сіллю і даємо так постояти п'ятнадцять хвилин.

Смажені огірки з гострим перцем, часником і кунжутом

За цей час потрібно підготувати гострий перець і часник. Часник очищаємо від шкірки і шаткуємо тоненькими пластинками. Гіркий перець нарізаємо тонкими смужками. Намагайтеся, щоб в страва не потрапили насіння гіркого перцю.

Смажені огірки з гострим перцем, часником і кунжутом

Далі, рідина, яка виділилася з огірків, ми акуратно зливаємо, а самі огірочки потрібно промокнути серветками з двох сторін як на фото.

Смажені огірки з гострим перцем, часником і кунжутом

Після цього, гарненько обвалюють огірки в крохмалі. Розігріваємо велику сковороду, наливаємо масло і висипаємо огірки. Викладати для смаження їх потрібно в один шар. Кілька разів помішуючи лопаткою, обсмажуємо на великому вогні протягом п'яти хвилин.

Смажені огірки з гострим перцем, часником і кунжутом

Потім вогонь робимо середній і додаємо в сковороду часник і перець. Обсмажуємо все разом ще п'ять хвилин при періодичному помішуванні.

Смажені огірки з гострим перцем, часником і кунжутом

У самому кінці, всипаємо в сковороду насіння кунжуту, ще раз перемішуємо і наше страва готова.

Смажені огірки з гострим перцем, часником і кунжутом

Подаємо смачні, гострі і хрусткі смажені огірки порційно на невеликих тарілках в якості закуски до основної страви.

Смажені огірки з гострим перцем, часником і кунжутом

Такий незвичайний і пікантний салат з огірків подавати можна як в гарячому, так і в охолодженому вигляді.

Рекомендуем

Маринована яловичина по-корейськи - смачний салат по-корейськи з м'ясом і овочами
Маринована яловичина по-корейськи - смачний салат по-корейськи з м'ясом і овочами
У корейській кухні дуже популярні різні варіації приготування маринованих овочевих, рибних і м'ясних страв. Ніжну відварну яловичу вирізку, мариновану зі свіжими овочами я спробувала одного разу

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *
Код: Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введите код:
X

Зарегистриваться
/Войти

Нагору