Соус бешамель в мікрохвильовці швидко - за 5 хвилин
Я дуже люблю готувати страви, на які йде мінімум сил і енергії, а ось результат виходить смачним і надихаючим на кулінарні подвиги. З такої категорії швидкий соус бешамель в мікрохвильовці. На його приготування потрібно максимум п'ять хвилин завдяки улюбленої помічниці - мікрохвильовці. Всі інгредієнти є у будь-якої господині в холодильнику, а ось його смак і структура виходять просто чудовими і стануть відмінним доповненням для багатьох страв. На це раз я готувала його для лазаньї. Ділюся докладним рецептом з покроково зробленими для ілюстрації та наочності фото.
Отже, нам потрібні:
- масло вершкове - 10 грам;
- борошно пшеничне в / с - 2 ч. Ложки;
- молоко - 125 міліграм;
- сіль за смаком;
- перець чорний мелений - за смаком.
Як приготувати соус бешамель в мікрохвильовці
Перше, що потрібно зробити, це в зручну глибоку ємність викласти шматочок вершкового масла.
Надіслати ємність в мікрохвильовку на 30 секунд, щоб масло набуло рідку структуру. Додати дві чайні ложечки пшеничного борошна вищого гатунку, без гори. Збити трохи віночком.
Молоко відправити в мікрохвильовку на 30-60 хвилин, щоб воно стало температурою близько 40 градусів. Кількість часу в мікрохвильовці для молока залежить від його стартової температури. Якщо молоко з холодильника, то і гріти його потрібно довше, ніж те, що було при кімнатній температурі.
Частинами влити молоко до решти інгредієнтів. Збити віночком, щоб не було грудок.
Надіслати в мікрохвильовку на 1-1,5 хвилини. За цей час соус досягне потрібної консистенції. Додати сіль і перець за смаком за 10-15 секунд до кінця приготування.
Чим густіше потрібен соус, тим більше відводиться часу на його приготування в мікрохвильовій печі.
Для мене оптимально, щоб соус стікав по ложці, як показано на фото.
Ще потрібно враховувати, що при охолодженні соус бешамель стане більш густим.
Соус бешамель в мікрохвильовці за цим рецептом виходить неймовірно смачним. Він стане відмінним доповненням до м'яса, макаронів, рибі, підійде для приготування жульєну з грибами, ну і, звичайно ж, для смачної лазаньї.
Сьогодні я готувала його для лазаньї і результатом залишилася дуже задоволена. Беріть на замітку і готуйте з любов'ю!