Хренодер з помідорами і часником
Всім давно відомо, що якщо з'єднати разом помідори, часничок і хрін, то можна отримати чудовий соус до різноманітних м'ясних і рибних страв. Таке «тріо» називається чортівня. Але носить такий вид соусу ще й іншу назву - хренодер. Особливої різниці я не бачу як називати соус. Як не назви - все одно смачно. Складнощі в приготуванні хренодера зовсім немає. І новачок зможе приготувати буквально за півгодини, просто використовуйте мій крок за кроком оформлений рецепт з фото.
Головна умова успіху в приготуванні соусу - обов'язково візьміть інгредієнти в потрібних пропорціях:
- помідори будь-якого сорту - 4-5 кг;
- хрін - 4 кореня середнього розміру;
- часник - 1 головка;
- сіль - 1 супова ложка.
Як приготувати хренодер з помідорами і часником
Для початку підібрані помідори промиваємо. Сильно зіпсовані «екземпляри» не використовуємо, щоб не зіпсувати смак майбутнього гострого соусу. Обсушуємо вибрані помідори тканим рушником.
Далі переходимо до очищення хрону. Для цього можна скористатися звичайним ножичком.
Зручним способом звільняємо часникові зубки від лушпиння.
Нарізаємо частками помідори.
Коли закінчите з процесом підготовки інгредієнтів для хренодера, можна почати їх спільне подрібнення. В ідеалі краще взяти ручну «бабусину» м'ясорубку. Отже, прокручуємо всі складові майбутнього соусу.
В отриману помідорову суміш підсипає зазначену норму солоної спеції.
Тепер потрібно добре перемішати соус.
Завершує приготування - розподіл готової чортівня в тару. Розмір посуду вибираємо на свою перевагу.
У міру гострий і дуже смачний хренодер з помідорами і часником готовий для вживання!
Даний рецепт можна використовувати і для приготування хренодера на зиму. Тільки банки перед розфасовкою потрібно буде обов'язково простерилізувати.