Наш рецепт » Консервація » Мариновані гриби - рецепти: холодний і гарячий способи маринування грибів

Мариновані гриби - рецепти: холодний і гарячий способи маринування грибів

Скоро, скоро вже можна зібратися і піти в ліс по гриби. А скільки смачного можна приготувати з лісовим трофеєм, це думаю знає кожен. Одне з таких приготувань - це мариновані гриби. Пікантний смак і чудовий аромат цієї страви (або скоріше заготовки), нікого не залишить байдужим. А рецептів їх приготування теж досить. Розпишу кілька, на мій погляд простих і вартих уваги.

Мариновані гриби - рецепти: холодний і гарячий способи маринування грибів

А під таке делікатес дуже буде чудово на столі, припустимо - відбивні зі свинини, а хоча, ось ще тема, спробуйте взяти баночку маринованих грибочків на пікнік до шашлику, дуже рекомендую.

Тут ви знайдете:

  • Бабусін рецепт маринованих грибів
  • Мариновані хрусткі рижики в бочці
  • Мариноване грибне асорті
  • Закусочні мариновані печериці на швидку руку
  • Маринуємо гриби на зиму в великій кількості
  • Універсальний маринад для грибів
  • Поради по маринування грибів в домашніх умовах

Загалом, як, коли і з чим з'їсти гриби ми визначилися, починаємо сам процес консервування.

Спочатку необхідно підготувати гриби: їх промивають, потім просушують. Для маринування не підходять пошкоджені і переросли гриби. Маринуються зазвичай невеликі капелюшки цілком, а великі попередньо нарізають.

Процес маринування складається з декількох стадій:

  1. Варіння грибів у підсоленій воді до того моменту, поки вони не осядуть на дно. Потім воду зливають.
  2. стерилізації.
  3. закупорювання банок.

Існує два способи стерилізації: холодний і гарячий

При холодному способі банки не піддають стерилізації, гриби просто варять в маринаді, охолоджують і заповнюють банки.

Бабусін рецепт маринованих грибів

Мариновані гриби - рецепти: холодний і гарячий способи маринування грибів

1. У киплячій підсоленій воді (100 г солі на 6 л води) варять 10 кг очищених дрібних грибів близько 20 хвилин.

2. Далі промивають відварені гриби в холодній воді.

3. В іншому посуді готують маринад. Для цього наливають воду і додають 4 склянки оцту, кип'ятять, далі всипають 6-10 ч. Л. цукрового піску і по 6-10 шт. гвоздики і лаврового листа.

4. В тільки закипілий маринад опускають гриби. Коли вони стануть м'якими, варіння завершують.

5. Охолоджений готовий продукт розподіляють по банках і наливають невелику кількість рослинного масла. Мариновані гриби - готові.

Мариновані гриби - хрусткі рижики в бочці

Мариновані гриби - рецепти: холодний і гарячий способи маринування грибів

1. Попередньо підготовлені рижики в кількості 10 кг відварюють у воді. Тривалість варіння - 3 хвилини.

2. Потім охолоджують, помістивши їх в таз з холодною водою.

3. Далі укладають в бочку (або діжку), додаючи сіль (420 г), перець горошком (10 шт.) І сушений кріп (приблизно 80 г), залишають на 15 днів.

4. Потім промивають рижики водою і укладають по банкам.

5. В окремій ємності кип'ятять 2 л води з додаванням 50 г оцтової есенції, 7-10 шт. лаврового листа і 20 шт. гвоздики. Цим маринадом заливають гриби в банках

6. Закочуємо.

Мариноване грибне асорті

Мариновані гриби - рецепти: холодний і гарячий способи маринування грибів

1. Два кілограми різних грибів кип'ятять 8-10 хвилин в солоній воді (60 г солі).

2. У гарячій воді промивають відварені гриби.

3. В окремій каструлі 5 хвилин кип'ятять воду з кропом (6 шт.), Перцем запашним (12 шт.), Цукром (140-200 г) і сіллю (100 г). Проціджують маринад і знову кип'ятять його, потім додають оцет яблучний (400 г).

4. У закипілий маринад додають відварені гриби і варять до повної готовності.

5. Гарячі банки заповнюють відвареними в маринаді грибами так, щоб залишалося місце приблизно один сантиметр від горла банки. заливають маринад.

6. Горло банки обв'язують пергаментом і закріплюють його ниткою або по простіше закочує кришкою (але погодьтеся, пергаментом ефектніше ..)

Закусочні мариновані печериці на швидку руку

Мариновані гриби - рецепти: холодний і гарячий способи маринування грибів

Цей рецепт стане в нагоді в тому випадку, якщо під час вашої святкове меню мариновані печериці ви включили, а ось в магазині підходящої баночки з грибами не виявилося. Немає нічого простіше і швидше (і смачніше!), Ніж замаринувати грибочки самим.

Отже, готуємо маринад:

  • У глибоку емальовану каструльку невеликого діаметра вливаємо 1/3 склянки 9% оцту (це приблизно 80 мл, але можна і зменшити кількість оцту до 40 мл - на любителя);
  • 1/3 склянки рафінованої соняшникової олії;
  • пелюстками кришимо туди ж 3 зубки часнику;
  • додаємо 10 штук перцю горошком (гіркого або запашного, або навпіл);
  • 1 чайну ложку солі;
  • 1 чайну ложку цукру;
  • лавровий листок.

Наш маринад ставимо під кришкою на вогонь, і, коли він закипить, всипаємо в нього 0,5 кг дрібних печериць, попередньо протертих вологою серветкою. Якщо гриби у вас забагато, їх можна розрізати навпіл.

Тепер залишилося тільки накрити нашу каструльку кришкою (обов'язково!) І проварити гриби 10 хвилин.

Нехай вас не лякає, що маринаду спочатку замало - гриби під кришкою рясно пустять сік. Через десять хвилин прибираємо каструльку з вогню і даємо грибам охолонути в маринаді. Можна наші мариновані гриби пробувати і подавати на стіл! А можна зберігати в отриманому маринаді в холодильнику, скільки необхідно, переклавши в скляну банку. Смачного!

Маринуємо гриби на зиму в великій кількості

Мариновані гриби - рецепти: холодний і гарячий способи маринування грибів

1. Невеликі капелюшки грибів (якщо великі ріжемо ...), в кількості 5-6 кг 25-30 хвилин кип'ятять в солоній воді (350 г солі).

2. Окремо готують маринад: 25-30 хвилин кип'ятять воду зі спеціями. Важливо додати поварену сіль (600 г), оцтову есенцію (50-60 г), 40 шт. лаврового листа і 20 шт. запашного перцю в уже киплячу воду.

3. Далі зливають воду і просушують гриби.

4. Потім їх кип'ятять 40 хвилин в маринаді.

5. Охолоджені, витягнуті з маринаду грибочки розкладають по банках і зверху наливають киплячий маринад.

6. Укупоривают банки.

Універсальний маринад для грибів

Хороший рецепт і дуже цікава жінка віщає про нього і не тільки про нього ... обов'язково подивіться.

Поради по маринування грибів в домашніх умовах

Порада 1

Щоб маринад НЕ помутніло, додайте в самому кінці варіння грибів половину або повну склянку оцтової есенції (за смаком). А також ретельно прибирайте піну при варінні і додавайте спеції в уже очищений від піни маринад.

Порада 2

Гаряча стерилізація: банки стерилізують, потім відварюють і охолоджують гриби, закладають їх у банки, варять маринад і заливають їм до повного покриття.

Мариновані гриби - рецепти: холодний і гарячий способи маринування грибів

Порада 3

Перед укупоркой влийте зверху в банку невелику кількість рослинної олії - це дозволить збільшити термін придатності продукту.

Порада 4

Пару крупинок лимонної кислоти не допустять потемніння грибів під час варіння.

Ось такі мариновані гриби можна приготувати самому в домашніх умови. Погодьтеся не чого особливо складного немає, досить все доступно і просто. Всі рецепти випробувані, і пройдена дегустація. Залишається тільки йти в ліс і зібрати необхідну кількість грибів.

Всім вдалої грибного полювання і Всіх добрий!

Шановн, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь. Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо зайти на сайт под своим именем.

Рекомендуем

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *
Код: Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введите код:
X

Зарегистриваться
/Войти

Нагору