Мариновані гриби - рецепти: холодний і гарячий способи маринування грибів
Скоро, скоро вже можна зібратися і піти в ліс по гриби. А скільки смачного можна приготувати з лісовим трофеєм, це думаю знає кожен. Одне з таких приготувань - це мариновані гриби. Пікантний смак і чудовий аромат цієї страви (або скоріше заготовки), нікого не залишить байдужим. А рецептів їх приготування теж досить. Розпишу кілька, на мій погляд простих і вартих уваги.
А під таке делікатес дуже буде чудово на столі, припустимо - відбивні зі свинини, а хоча, ось ще тема, спробуйте взяти баночку маринованих грибочків на пікнік до шашлику, дуже рекомендую.
Тут ви знайдете:
- Бабусін рецепт маринованих грибів
- Мариновані хрусткі рижики в бочці
- Мариноване грибне асорті
- Закусочні мариновані печериці на швидку руку
- Маринуємо гриби на зиму в великій кількості
- Універсальний маринад для грибів
- Поради по маринування грибів в домашніх умовах
Загалом, як, коли і з чим з'їсти гриби ми визначилися, починаємо сам процес консервування.
Спочатку необхідно підготувати гриби: їх промивають, потім просушують. Для маринування не підходять пошкоджені і переросли гриби. Маринуються зазвичай невеликі капелюшки цілком, а великі попередньо нарізають.
Процес маринування складається з декількох стадій:
- Варіння грибів у підсоленій воді до того моменту, поки вони не осядуть на дно. Потім воду зливають.
- стерилізації.
- закупорювання банок.
Існує два способи стерилізації: холодний і гарячий
При холодному способі банки не піддають стерилізації, гриби просто варять в маринаді, охолоджують і заповнюють банки.
Бабусін рецепт маринованих грибів
1. У киплячій підсоленій воді (100 г солі на 6 л води) варять 10 кг очищених дрібних грибів близько 20 хвилин.
2. Далі промивають відварені гриби в холодній воді.
3. В іншому посуді готують маринад. Для цього наливають воду і додають 4 склянки оцту, кип'ятять, далі всипають 6-10 ч. Л. цукрового піску і по 6-10 шт. гвоздики і лаврового листа.
4. В тільки закипілий маринад опускають гриби. Коли вони стануть м'якими, варіння завершують.
5. Охолоджений готовий продукт розподіляють по банках і наливають невелику кількість рослинного масла. Мариновані гриби - готові.
Мариновані гриби - хрусткі рижики в бочці
1. Попередньо підготовлені рижики в кількості 10 кг відварюють у воді. Тривалість варіння - 3 хвилини.
2. Потім охолоджують, помістивши їх в таз з холодною водою.
3. Далі укладають в бочку (або діжку), додаючи сіль (420 г), перець горошком (10 шт.) І сушений кріп (приблизно 80 г), залишають на 15 днів.
4. Потім промивають рижики водою і укладають по банкам.
5. В окремій ємності кип'ятять 2 л води з додаванням 50 г оцтової есенції, 7-10 шт. лаврового листа і 20 шт. гвоздики. Цим маринадом заливають гриби в банках
6. Закочуємо.
Мариноване грибне асорті
1. Два кілограми різних грибів кип'ятять 8-10 хвилин в солоній воді (60 г солі).
2. У гарячій воді промивають відварені гриби.
3. В окремій каструлі 5 хвилин кип'ятять воду з кропом (6 шт.), Перцем запашним (12 шт.), Цукром (140-200 г) і сіллю (100 г). Проціджують маринад і знову кип'ятять його, потім додають оцет яблучний (400 г).
4. У закипілий маринад додають відварені гриби і варять до повної готовності.
5. Гарячі банки заповнюють відвареними в маринаді грибами так, щоб залишалося місце приблизно один сантиметр від горла банки. заливають маринад.
6. Горло банки обв'язують пергаментом і закріплюють його ниткою або по простіше закочує кришкою (але погодьтеся, пергаментом ефектніше ..)
Закусочні мариновані печериці на швидку руку
Цей рецепт стане в нагоді в тому випадку, якщо під час вашої святкове меню мариновані печериці ви включили, а ось в магазині підходящої баночки з грибами не виявилося. Немає нічого простіше і швидше (і смачніше!), Ніж замаринувати грибочки самим.
Отже, готуємо маринад:
- У глибоку емальовану каструльку невеликого діаметра вливаємо 1/3 склянки 9% оцту (це приблизно 80 мл, але можна і зменшити кількість оцту до 40 мл - на любителя);
- 1/3 склянки рафінованої соняшникової олії;
- пелюстками кришимо туди ж 3 зубки часнику;
- додаємо 10 штук перцю горошком (гіркого або запашного, або навпіл);
- 1 чайну ложку солі;
- 1 чайну ложку цукру;
- лавровий листок.
Наш маринад ставимо під кришкою на вогонь, і, коли він закипить, всипаємо в нього 0,5 кг дрібних печериць, попередньо протертих вологою серветкою. Якщо гриби у вас забагато, їх можна розрізати навпіл.
Тепер залишилося тільки накрити нашу каструльку кришкою (обов'язково!) І проварити гриби 10 хвилин.
Нехай вас не лякає, що маринаду спочатку замало - гриби під кришкою рясно пустять сік. Через десять хвилин прибираємо каструльку з вогню і даємо грибам охолонути в маринаді. Можна наші мариновані гриби пробувати і подавати на стіл! А можна зберігати в отриманому маринаді в холодильнику, скільки необхідно, переклавши в скляну банку. Смачного!
Маринуємо гриби на зиму в великій кількості
1. Невеликі капелюшки грибів (якщо великі ріжемо ...), в кількості 5-6 кг 25-30 хвилин кип'ятять в солоній воді (350 г солі).
2. Окремо готують маринад: 25-30 хвилин кип'ятять воду зі спеціями. Важливо додати поварену сіль (600 г), оцтову есенцію (50-60 г), 40 шт. лаврового листа і 20 шт. запашного перцю в уже киплячу воду.
3. Далі зливають воду і просушують гриби.
4. Потім їх кип'ятять 40 хвилин в маринаді.
5. Охолоджені, витягнуті з маринаду грибочки розкладають по банках і зверху наливають киплячий маринад.
6. Укупоривают банки.
Універсальний маринад для грибів
Хороший рецепт і дуже цікава жінка віщає про нього і не тільки про нього ... обов'язково подивіться.
Поради по маринування грибів в домашніх умовах
Порада 1
Щоб маринад НЕ помутніло, додайте в самому кінці варіння грибів половину або повну склянку оцтової есенції (за смаком). А також ретельно прибирайте піну при варінні і додавайте спеції в уже очищений від піни маринад.
Порада 2
Гаряча стерилізація: банки стерилізують, потім відварюють і охолоджують гриби, закладають їх у банки, варять маринад і заливають їм до повного покриття.
Порада 3
Перед укупоркой влийте зверху в банку невелику кількість рослинної олії - це дозволить збільшити термін придатності продукту.
Порада 4
Пару крупинок лимонної кислоти не допустять потемніння грибів під час варіння.
Ось такі мариновані гриби можна приготувати самому в домашніх умови. Погодьтеся не чого особливо складного немає, досить все доступно і просто. Всі рецепти випробувані, і пройдена дегустація. Залишається тільки йти в ліс і зібрати необхідну кількість грибів.
Всім вдалої грибного полювання і Всіх добрий!