Арабська салат Табуле з булгуром
Я часто готую один з найбільш популярний салатів в арабській кухні - Табуле. Рецепт - простіше нікуди. Головне, потрібно запастися потрібними продуктами. Його готують з пшеничного крупою булгур або кускус. Він прекрасно дружить з усіма стравами з м'яса. Готується він без м'яса і без майонезу. Тому, відмінно підходить для приготування в пост і вегетаріанцям. Покроково оформлений рецепт з фото допоможе і вам приготувати на своїй кухні смачне арабське блюдо.
Для салату нам знадобиться:
- 80 грам свіжої петрушки (або 2 пучка);
- 5-6 листків свіжої м'яти;
- 3 штуки помідор середнього розміру;
- 75 грам крупи булгур (або кускус);
- 150 мл води + 2 столові ложки лимонного соку (для булгура);
- 2-3 пера зеленої цибулі;
- 1/3 ч.ложки дрібної рожевої солі (або морської);
- невелика щіпка чорного перцю;
- 2 столові ложки соку лимона + 3 ст.ложки оливкового масла EV.
Як приготувати салат Табуле з булгуром або кускус
Готувати салат почнемо з замочування крупи. Розміщуємо її в миску або сотейник і заливаємо гарячою водою, змішаної з лимонним соком.
Ми залишаємо булгур набухати не менше однієї години. Якщо у вас зовсім немає часу, витримувати булгур цілу годину, доведіть до кипіння замочений булгур і залиште його на час, поки будете готувати інші інгредієнти для салату.
Отже, після закінчення часу зливаємо воду через друшляк. Наш булгур готовий для салату.
Листя петрушки знімаємо зі стебел, промиваємо і просушують в сушарці. Або сушимо на рушник, але обов'язково прибираємо залишки вологи. Точно також чинимо з листям м'яти. Потім дуже дрібно нарізаємо листя і кладемо їх в салатник.
Помідори розрізаємо на половинки і, за допомогою десертної ложки, видаляємо серединку. Вона в салаті не застосовуватиметься. Решта помідори нарізаємо на маленькі кубики і поміщаємо їх в салатник з зеленню.
Тепер йде чергу булгура.
Дуже дрібно нарізаємо пір'я цибулі і змішуємо його з салатом. Потім, сіль, перець і лимонний сік з оливковою олією додаємо в салат Табуле і перемішуємо.
Перед тим як викласти Табуле в сервірувальна салатник, пробуємо його на кількість солі. Якщо все влаштовує, перекладаємо його в сервірувальна салатник і ставимо в холодильник, щоб він охолов. Перед подачею на стіл його потрібно ще раз перемішати.