Домашнє печиво Горішки з вареним згущеним молоком в формі
Цей старий рецепт печива Горішки для Горішниця підходить як для форми на газу, так і для електричних її побратимів. Смачні горішки зі згущеним молоком виходять саме такими, як в дитинстві. Багато з нас пам'ятають і люблять таке домашнє печиво. Готувати його одне задоволення, особливо якщо до процесу залучити дітей. Мій старий перевірений рецепт тіста для печива Горішки і начинки з вареного згущеного молока і масла стане в нагоді тим, хто скучив за такою цікавою випічкою. Покроково зроблені фото продемонструють приготування ласощів.
Складові:
Для пісочного тіста:
- 1 велике куряче яйце;
- 250 грам холодного вершкового масла 72%;
- 1 ст.ложка крижаної води;
- маленька щіпка дрібної солі;
- 3 столові ложки цукру + 1 ч.ложка ваніліну;
- 400-420 грам пшеничного борошна + ½ ч.ложки розпушувача.
Для крему:
- 1 банка вареного згущеного молока;
- 200 грам вершкового масла 82%;
- ½ ч.ложки ваніліну.
зміст
- 1 Як приготувати печиво горішки зі згущеним молоком
- 1.1 Як приготувати тісто для печива Горішки в формі
- 1.2 Як спекти Горішки
- 1.3 Як зробити начинку для печива Горішки
Як приготувати печиво горішки зі згущеним молоком
Починаємо робити десерт з приготування тіста. Відразу відкрию невеликий секрет. Якщо ви хочете отримати хрусткі горішки, то використовуйте для тесту крижану воду і дуже холодне масло. Якщо ви візьмете масло кімнатної температури і теплу воду, то у вас вийдуть м'які горішки. Самі вибирайте кому як подобається.
Як приготувати тісто для печива Горішки в формі
На робочу поверхню просіюємо борошно разом з розпушувачем і робимо поглиблення в центрі борошна.
Потім, масло рубаємо на шматочки ножем або натираємо на тертці, якщо воно тільки що з морозильної камери, і опускаємо його в центр поглиблення. Туди ж розбиваємо яйце, додаємо сіль, ванілін, цукор і крижану воду. Замішуємо однорідне тісто.
Накриваємо його плівкою і залишаємо відпочити в холодильнику не менше 30 хвилин.
Як спекти Горішки
Включаємо форму для випікання печива розігріватися, а самі робимо заготовки у вигляді кульок з тіста, для майбутньої «шкарлупи».
Перед тим як опустити тісто в форму, її треба змастити олією. Після цього, опускаємо заготовлені кульки в форму.
Закриваємо форму і випікаємо 6 хвилин. Як тільки гаряче печиво вийняли з формочки, тут же робимо наступну закладку. Поки випікається чергова партія, можна підрівняти краю в уже приготованих «шкарлупках».
Після закінчення випікання прибираємо їх в сторону, нехай остигають. А самі починаємо готувати крем.
Як зробити начинку для печива Горішки
Рецепт начинки дуже простий. Вершкове масло кімнатної температури збиваємо міксером і додаємо до нього порціями варене згущене молоко і ванілін. Збиваємо крем зі згущеним молоком до однорідної консистенції. Коли будемо наповнювати печиво, то для зручності роботи, перекладаємо начинку в кондитерський мішок з будь-якій зручній для вас насадкою. Так буде простіше заповнювати горішки.
Беремо дві «шкарлупкі», заповнюємо їх кремом і з'єднуємо між собою. Всередину кожного печива можна покласти будь-який справжній горіх, якщо є бажання і немає алергії.
Готове дуже смачне домашнє печиво Горішки зі згущеним молоком викладаємо в коробочку і можна пити чай або кого-небудь почастувати.
При бажанні, можна обсипати десерт цукровою пудрою. Саме в такому вигляді найчастіше і можна купити горішки в кондитерських магазинах. Але моїм їдоках досить солодощі від тесту і начинки, тому я обходжуся без посипання.