У духовці запечена курка шматочками в майонезі
Куряча тушка - чудовий гастрономічний продукт, який багатьма господарочками використовується для готування смачних простих страв. Часто курочка запікається цілком і ділиться на частини вже в готовому вигляді. Але можна її відразу поділити на порційні шматочки і в такому вигляді, після певних кулінарних процедур, подати до столу, в тому числі, і до святкового. Наше сьогоднішнє пропозицію - це запечена курка шматочками в майонезі. Рецепт не є складним, а крок за кроком оформлений рецепт з фото зробити перший приготування страви максимально легким і простим.
Складові:
- куряча тушка - 1 штука (вага - 1200-1300 гр);
- майонез - 3 ст. ложки;
- часник - 3 зубчики;
- сіль за смаком;
- приправ для курки - за смаком;
- масло рослинне - 2 ст. ложки.
Як приготувати курку шматочками в майонезі в духовці
Для нашого пропонованого страви куряча тушка повинна бути в розморожених стані. Починаючи приготування проводимо візуальний огляд, видаляємо пір'ячко, промиваємо і швидко обтирає паперовим рушником.
Сокиркою або відповідним ножем обробляємо тушку на шматочки. Намагайтеся, щоб шматочки були приблизно однакового розміру. Дрібнити - не потрібно. Шматочки курки викладаємо в миску.
Кидаємо в миску до курячим шматочках на ваше смакове розсуд сіль, кидаємо пару пучок (або трохи більше) приправи.
Очищені часникові зубки або пропускаємо через прес, або натираємо. Часникову масу переправляємо в миску.
Викладаємо майонез і перемішуємо.
Можна залишити курячі шматочки маринуватися, але якщо час для приготування обмежена, то можна відразу заповнити замаринованим м'ясом змащену форму і відправити блюдо запікатися в духовку. Рекомендуємо накрити форму фольгою. Температуру зупиняємо на позначці 220 градусів.
Запікаємо курячі шматочки в майонезі близько 40 хвилин. Потім фольгу прибираємо і при такому ж спеці продовжуємо запікати ще хвилин 10.
Подачу страви можна урізноманітнити зеленню. приємного перекусу!
Як бачите, курка шматочками в майонезі запікається дуже просто. Обов'язково спробуйте втілити рецепт на своїй кухні.