Смачна кабачкова ікра домашня - пальчики оближеш
Кабачкова ікра - просте і нехитре овочеве блюдо з доступних інгредієнтів. Легке, що не калорійне страву легко засвоюється організмом, насичуючи його енергією і корисними речовинами. У сезон свіжих овочів неодмінно потрібно приготувати домашню ікру з кабачків. Як готувати смачну кабачкову ікру ви дізнаєтеся з мого покроково оформленого рецепту з фото.
Кабачки помийте, цибулю, часник і моркву очистіть від шкірки. Відміряйте необхідну кількість інших інгредієнтів:
- кабачки - 4 шт .;
- цибуля - 2 шт .;
- морква - 1-2 шт .;
- часник - 4 зубчики;
- томатний сік - 300 мл;
- соняшникова олія - 100 мл;
- сіль - 0,5 ст. л .;
- зелень - невеликий пучок.
Як приготувати кабачкову ікру
Наріжте цибулю невеликими шматочками у вигляді кубиків, а морквину натріть на крупній тертці.
Надішліть овочі на розігріту сковорідку з олією смажитися 2-3 хвилини на середній температурі.
Наріжте кабачки на невеликі кубики. Краще брати молоді овочі з м'якою шкіркою. Якщо кабачки перестиглі, видаліть верхній шар овощечисткой, а насіння вийміть ложкою. Переросли овочі потрібно після нарізки пересипати сіллю і залишити на 5-10 хвилин.
Надішліть нарізані кабачки на сковороду до злегка обсмаженою моркви і цибулі. Посоліть, смажте овочі без кришки 5 хвилин.
Налийте томатний сік або пасту, розведену водою, і тушкуйте ще хвилин 5-10, поки не випарується рідина.
Порубати дрібно зелень і часник.
Перемішайте і тушкуйте ще 1-2 хвилини.
Подавайте домашню ікру з кабачків як гарнір до м'ясних, рибних страв, макаронів, різних каш. Кабачкова ікра може намазувати на хліб і вживатися як самостійну страву.