Наш рецепт » Рибні страви » Камбала смажена на сковороді з овочами і томатним соусом

Камбала смажена на сковороді з овочами і томатним соусом

Часто господині не знають як смачно приготувати камбалу. Але в цьому немає нічого складного. Рецепти з камбали прості - риба хороша, навіть якщо її просто підсмажити цілком. А якщо попередньо розібрати на філе і трохи потримати в пряних травах, прожарити і подати з овочами і томатним соусом, то вийде дуже смачно і корисно. Камбала смажена на сковороді з овочами не тільки смачна, але і на столі виглядає дуже ефектно, якщо підібрати овочі яскравішою кольором. Таке рибна страва виходить просто ресторанним!

Час приготування страви: 15 хвилин на оброблення тушки, 5 хвилин на нарізку овочів, 15 хвилин на підготовку.

Складність приготування: середня

Складові:

  • камбала - 1 тушка;
  • кабачки - 100 грам;
  • цибуля - 100 грам;
  • морква - 100 грам;
  • сіль і спеції за смаком;
  • лавровий лист - 1-2 штуки;
  • томати у власному соку або густий томатний сік - 1 стакан;
  • панірування.

зміст

  • 1 Як приготувати смажену камбалу з овочами на сковороді
  • 1.1 Як почистити камбалу для смаження
  • 1.2 Як зробити овочі в томатному соусі
  • 1.3 Як посмажити камбалу на сковороді

Як приготувати смажену камбалу з овочами на сковороді

Перш, ніж куплені рибки на сковорідці виявляться, приступимо до важливого процесу, який багато господинь не сильно люблять. Це чистка камбали.

Як почистити камбалу для смаження

Я спочатку промиваю тушку. Потім, роблю косий зріз, і відділяю голову. Після цього розпорюють черевце гострим ножем: уздовж і до хвоста. Взявши рибу в руки ви побачите, де зручніше почати зріз. Виймаю нутрощі, акуратно протягнувши палець всередину. Робити це треба акуратно, щоб жовчний міхур не розкрився. Луску з дрібної риби зчищати не треба. Якщо тушки великі і лусочки є, то треба акуратно прибрати їх там, де це можливо. Можна ножицями кухонними видалити бічні плавники. Але деякі господині залишають їх, адже вони так апетитно хрумтять після смаження! Читаючи рецепти приготування камбали, можна знайти інформацію про шкірці - мовляв, її треба знімати. Я цього не роблю. Після всіх описаних вище операцій, просто розрізаю камбалу на стейки.

Камбала смажена на сковороді з овочами і томатним соусом

Отже, у мене вийшло кілька стейків. Злегка посипаю їх сіллю і прянощами (у мене це італійські трави) і відставляю в сторону, нехай риба просочиться ароматами спецій, поки я займуся овочами і соусом.

Камбала смажена на сковороді з овочами і томатним соусом

Як зробити овочі в томатному соусі

Приготування соусу дуже схоже на процес, який описаний в рецепті камбали смаженої в мультиварці. Нам потрібно просто підібрати, помити, очистити і нарізати овочі. Овочі нам потрібні яскраві, тому, обов'язково беремо моркву. Яскрава в усіх відношеннях, вона прикрасить страву. Наріжемо її гарненько.

Камбала смажена на сковороді з овочами і томатним соусом

Лук тут теж доречний. Його треба очистити і нарізати зручним форматом. У мене кільця вийшли.

Камбала смажена на сковороді з овочами і томатним соусом

Так, камбала смажена на сковороді ще гарніше «зазвучить в оркестрі» з кабачком. І смачно, і корисно, і невибагливо в плані готування. Я нарізала його соломкою.

Камбала смажена на сковороді з овочами і томатним соусом

Злегка припустимо цибулю в розігрітій сковороді з маслом, додамо моркву і ще трохи потім овочі на сковороді. Хвилин через 5-7, коли морквина помякнет, додаємо кабачки. Тушкуємо ще хвилин п'ять. Після, заливши томатами або густим томатним соком, додавши спеції, лавровий лист і сіль, протушкувати ще хвилини 3-5. Таке овочеве блюдо дуже смачне, корисне і готується дуже швидко.

Знімаємо овочевий соус з вогню і залишаємо настоятися під кришкою, а самі тим часом починаємо смажити рибу.

Камбала смажена на сковороді з овочами і томатним соусом

Як посмажити камбалу на сковороді

Чисту сковороду потрібно нагріти на вогні. Наллємо трохи масла і смажимо стейки, запанірувати їх попередньо в сухарях або борошні. Особисто я люблю в сухарях, тому ними і скористалася.

Камбала смажена на сковороді з овочами і томатним соусом

Посмажити шматочки потрібно з двох сторін на середньому вогні до утворення красивою хрусткої скоринки.

Після обсмажування, камбала смажена на сковороді викладається на порційну або загальну тарілку і просто заливається зверху овочами в томатному соусі.

Камбала смажена на сковороді з овочами і томатним соусом

Отже, скориставшись моїми простим рецептом з покроково зробленими фото, можна швидко, легко і просто приготувати незвичайне і смачне блюдо. Камбала смажена з овочами і соусом виходить надзвичайно смачною, красивою і корисною - адже теплова обробка продуктів була не тривалою! Такі рибні страви цілком підходять як і в звичайний пісний день, так і для свят і прийому гостей.

Шановн, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь. Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо зайти на сайт под своим именем.

Рекомендуем

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *
Код: Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введите код:
X

Зарегистриваться
/Войти

Нагору