Закусочні бутерброди з оселедцем, буряком і яйцями на чорному хлібі
Сьогодні я хочу поділитися з кулінаркою простим способом приготування дуже смачних бутербродів, які одночасно мають чотири види намазками. Закусочні бутерброди з оселедцем, буряком і яйцями на чорному хлібі виходять яскраві, апетитні, ситні і дуже смачні, тому, я дала їм назву «Світлофор». А ще, це оригінальна альтернатива класичним салату Оселедець під шубою з дуже оригінальною подачею на святковий стіл. Вивчивши мій крок за кроком оформленим рецепт з фото, ви легко і просто зможете зробити смачні бутерброди до святкового столу з доступних і недорогих продуктів.
продукти:
- оселедець - 1 шт .;
- відварений буряк - 200 гр;
- зелена цибуля - 30 гр;
- кріп - 2-3 гілочки;
- хліб чорний - ½ булки;
- майонез - 120 гр;
- яйця варені - 3 шт.
Перед тим, як почати готувати я хочу зробити невеликі пояснення щодо вибору продуктів.
Оселедець краще взяти велику, жирну, середнього посолу або солону. З малосольной оселедцем бутерброди будуть занадто прісними і не такими смачними.
Буряк для цієї страви краще взяти вінегретних. У неї дуже гарний насичено-бордовий колір, та й смак у вареної вінегретних буряка приємніший.
Майонез раджу взяти жирний. На відміну від легкого майонезу він не стікає і начинка не буде розповзатися по хлібу.
Хлібець я для своїх бутербродів вибрала житній бездріжджовий, але якщо вам більше подобається білий або сірий хліб, то сміливо беріть його. Ваші святкові бутерброди від цього гірше не стануть.
Як приготувати закусочні бутерброди з оселедцем, буряком і яйцями на чорному хлібі
І так, приготування почнемо з оселедця. Для початку, у неї видаляємо голову, кістки, шкіру і нарізаємо на філе.
Далі варені яйця очищаємо від шкірки і відокремлюємо білок від жовтка.
Варений буряк, теж, звільняємо від шкірки. Потім, на дрібній тертці окремо натираємо спершу білок яйця, потім жовток і останньої трьом варений буряк. Якщо порушити послідовність подрібнення продуктів то доведеться після кожного натирання ретельно мити терку і витирати її насухо, тому що, жовток або буряк можуть пофарбувати білок.
Дрібно шаткуємо вимитий і злегка підсушений зелена цибуля.
На наступному етапі, кожен подрібнений компонент для намазки (буряк, жовток, білок і цибулю) змішуємо з майонезом в окремій ємності. На кожен продукт йде, приблизно, 30 грам майонезу.
Хліб нарізаємо тонкими скибками середнього розміру. Всі підготовчі роботи зроблені і можемо приступити до складання оригінальних, простих і дуже смачних бутербродів.
У центр шматка хліба кладемо чайною ложкою намазку з зеленою цибулею, потім, по черзі викладаємо навколо лука решту начинку. Чергуючи їх і викладаємо поки не заповниться весь простір на хлібі.
Завершальний акорд - філе оселедця кладемо в центр бутерброда на зелену цибулю і прикрашаємо всю конструкцію невеликий гілочкою кропу.
Подивіться, які апетитні і святкові у мене вийшли бутерброди з намазуванням з оселедця, буряка і яєць.
Завдяки яскравим інгредієнтів за зовнішнім виглядом бутербродики дійсно нагадують світлофор, а на смак вони дуже схожі на улюблену багатьма Шубу. Обов'язково приготуйте такі різнокольорові бутерброди гостям або сім'ї на святковий стіл і переконайтеся, що найпростішу, але смачну і красиву закуску з оселедцем їдці буквально змітають зі столу.